שיטת ה- LEAN, ניתנת ליישום בארגונים מתחומים שונים - תעשייה מסורתית, היי טק, רפואית וכו`. ומסוגים שונים - סטארט אפ, פיתוח, ייצור. שיטת ה- LEAN מוטמעת לאורך זמן, תוך שינוי התרבות הארגונית ומביאה לשיפור והתייעלות במדדי החברה, ובנראות שלה מול לקוחות ובתוך הארגון.
רקע
הסדנה תאפשר למנהלים להבין מהי מתודולוגיית ה- LEAN הלכה למעשה
להפוך את הסיסמאות השגורות להבנה כיצד ה- LEAN מיושם ונראה בפועל, תוך מיקוד בייצור
להבין כיצד מתקבלות התוצאות המצופות של התייעלות בשטח - כ"א, הורדת רמות מלאי, שיפור האיכות, הניהול והשליטה.
משתתפי הסדנה יתרגלו יישום בפועל של חלק מכלי ה- LEAN המרכזיים.
מטרות הסדנה
מנהלי תפעול, ייצור, ארגון ושיטות, במפעלים השוקלים (או לקראת) הטמעת LEAN.
קהל יעד
1. מהות מתודולוגיית ה- LEAN וכיצד באה לידי ביטוי במפעל.
2. מהות ה- LEAN – תרבות ארגונית, ערך, 7 waists, KIS, שיפור מתמיד, תהליך ההטמעה
3. עקרונות וכלים עיקריים במתודולוגיה ובהטמעה, חלקם יתורגלו בפועל על ידי המשתתפים:
Value- הוספת ערך למוצר, פעולות VA, NVA והבזבוזים, ניתוח תהליך.
ייצור סדרתי לעומת ייצור רציף ע"פ דרישה (PULL) ולפי TAKT, One Piece Flow
ניהול חומר בקווי הייצור ומול המחסנים ובין מחלקות הייצור
אירועי קייזן מלאים ואירועים קצרים
איכות בתהליך
הכלים המוצגים מתמקדים בתחום הייצור.
4. דוגמאות לכלים ושיטות מרכזיים בשימוש הממחישים את המתודולוגיה: